CNIV & ICVL 2015 la Facultatea de Matematică și Informatică Timișoara

Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, organizează pe 31 octombrie 2015 a 10-a Conferință Internațională de Învățământ Virtual (ICVL) și cea de-a XIII-a Conferință Națională de Învățământ Virtual (CNIV).

carti-uvtMOTTO:„Aproape toate meseriile pe care cineva le va practica în viitor, de la inginerie la muzicologie, de la fizică atomică la turism, de la istorie la medicină, vor folosi calculatoarele. Calculatoarele nu merg singure, ca să meargă trebuie să aibă oameni pricepuţi să le mâie. Ca să ai oameni pricepuţi, trebuie să îi înveţi: CE?” Grigore C. Moisil (1906-1973), 6 aprilie 1973.

"Școala cea mai bună este aceea în care înveți, înainte de toate, CUM să înveți!" Nicolae Iorga.

Temă:  „New Technologies in Education and Research” , " 2010 - Towards a Learning and Knowledge Society – 2030" în sprijinul programelor europene Horizon 2020 și Digital Europe Agenda.

Dedicație: profesorilor Leon LIVOVSCHI și Octavian BÂSCĂ – profesori la Universitatea din București, pionieri ai informaticii românești.

TERMENE LIMITE: 30 august 2015, pentru articole ICVL (ISI Proceedings), 1 octombrie 2015, pentru articole CNIV.

LOCAȚIE: Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara.

WEB: http://c3.icvl.eu , http://c3.cniv.ro

EVENIMENTE ASOCIATE: Workshop CNIV 2015 „Istoria învățământului românesc de informatică - 60 de ani de la apariție" - http://c3.cniv.ro/?q=2015/workshop-cniv-2015

Despre proiectele CNIV și ICVL

Proiectele educaționale și de cercetare de la Universitatea din București sunt două manifestări ştiinţifice cu tradiţie în domeniile e-Learning şi Software educaţional și care sprijină programelor europene Horizon 2020 și Digital Europe Agenda. Organizate până în anul 2006 la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, iar apoi în parteneriat cu universități de prestigiu din România – Constanţa (2007,2008), Iaşi (2009), Târgu-Mureş (2010), Cluj-Napoca (2011), Brașov (2012), București (2013, 2014) şi Timișoara (2015), se desfăşoară cu finanțare parțială de la MECS – Activitatea de cercetare (Turneul Conferinţelor: http://www.cniv.ro/Images/traseu-CNIV-ICVL.JPG ).

Succesul acestor manifestări ştiinţifice constă în faptul că se doreşte şi o colaborare între mediul universitar, mediul pieței de muncă şi mediul preuniversitar pentru a sprijini dezvoltarea învăţământului din România.

cniv-iasi

Cele două evenimente se adresează autorilor de produse e-Learning şi Software Educaţional, specialiştilor, profesorilor, cercetătorilor, studenţilor şi elevilor cu preocupări în domeniul tehnologiilor educaţionale susţinute de modele, metodologii şi soluţii software. Se are în vedere implementarea tehnologiilor societăţii informaţionale (IST/FP7, Digital Agenda 2020) la nivelul exigenţelor Uniunii Europene. Se urmăreşte promovarea şi implementarea ideilor moderne în educaţia iniţială şi în formarea continuă, promovarea spiritului de lucru/cercetare în echipă, atragerea şi includerea tinerilor în programele de cercetare şi dezvoltare, promovarea şi implementarea tehnologiilor de tip IT&C în educaţie şi în formarea continuă.

Marin Vlada

http://www.unibuc.ro/prof/vlada_m/