Săptămâna Amazon - fire kids edition

Amazon-logoCea de-a patra tabletă anunțată de Amazon pentru data de 30 septembrie este destinată copiilor: Fire Kids Edition. Dar, nu pare a fi mult diferită de tableta de bază: Fire.

Nu mai există variantă fără reclame (ar fi fost puțin ciudate reclamele destinate copiilor), deci avem un singur preț: 99.99$, cu 35$ mai mult decât varianta Fire fără reclame.

Pentru suma în plus, este oferită o carcasă specială care să ofere o protecție suplimentară în timpul utilizării de către copii. Există două variante: una roz și una albastră.

De asemenea, prețul include o garanție specială de 2 ani: tableta este înlocuită la cere fără a fi nevoie de vreo justificare (dacă citim însă condițiile, vedem că nu e chiar așa simplu cum pare).

La fel ca Fire, tableta are ecranul de 7 inci, rezoluția de 1024 × 600 și un procesor quadcore cu frecvența de 1.3 GHz; memorie disponibilă este de 8 GB și poate fi extinsă cu până la 128 GB cu ajutorul unui SD Card.

Bateria ține până la 7 ore (potrivit celor de la Amazon), există două camere video (una din ele are 2 megapixeli și poate filma la rezoluția de 720p).

Sistemul de operare este Fire OS 5 (derivat din Android Lollipop), dar Google Play Store nu este disponibil; aplicațiile trebuie instalate din Amazon Underground.

613aES0ljbL._SL1000_