Săptămâna Google - Pixel C

google_logoUnul dintre dispozitivele anunțate de Google pe data de 29 septembrie este tableta Pixel C.

Familia de produse Pixel conținea până acuma doar chromebook-uri care rulau sistemul de operare ChromeOS. De data aceasta avem o tabletă cu Android, iar tabletei i se poate atașa o tastatură devenind (aproape) un laptop.

Google a realizat un mecanism ingenios prin care tastatura poate fi conectată atunci când se dorește folosirea ea, dar poate sta și în spatele tabletei dacă dorim să folosim doar ecranul sau poate acoperi ecranul ca un capac.

Pixel C este prima tabletă produsă chiar de Google, fără ajutorul unor parteneri producători de hardware. Se dorește ca ea să concurenze cu noul iPad Pro de la Apple sau cu Microsoft Surface. Tableta are un ecran de 10.2 inci cu rezoluția de 2560 × 1800 pixeli, camere de 8 megapixeli și 2 megapixeli și o memorie internă de 3 GB.

Capacitatea de stocare va fi de 32 GB sau 64 GB; prima variantă va costa 499$, iar a doua 599$. Dar, aceste prețuri nu includ și tastatura; prețul acesteia este de 149$. Pixel C va fi disponibilă doar la sfârșitul acestui an.

 

hero-image_2x