Articolul #100

Acesta este articolul cu numărul 100 publicat în noua Gazetă de Informatică. Deci, e un moment bun pentru un nou bilanț.

De la lansarea din 10 mai, am încercat să publicăm în fiecare zi câte un articol. Până acum ne-a ieșit... Vom încerca să păstrăm acest ritm; sperăm că în 13 noiembrie vom avea un editorial cu titlul Articolul #200 (poate mai repede).

De asemenea, pe rețelele de socializare am încercat să publicăm un mesaj relevant în fiecare zi (pe lângă postarea cu link-ul spre articolul zilei). Unele postări au avut succes, altele mai puțin...

Am început și să "reciclăm" articole din revistele apărute până în 2007. Nu intenționăm să ne facem un obicei din acest lucru. Dar, dacă vă e "dor" de un anumit articol, ne puteți spune și, dacă obținem acordul autorului, putem încerca republicarea.

Am inițiat și "problema lunii"; va exista cel puțin câte o problemă de algoritmică propusă în fiecare lună; soluțiile vor fi prezentate la aproximativ o lună după publicarea enunțului.

Proiectul principal cu care am început noua Gazetă de Informatică a fost prezentarea fundamentelor programării folosind diverse limbaje pentru exemplificare. Am ajuns la episodul XII; mai avem aproape tot atâtea; se pare că varianta Python e cea mai populară deocamdată...

Au început să sosească și articole de la colaboratori. Avem deja vreo zece autori diferiți care au publicat articole; sperăm ca numărul să crească...

În viitor ne vom concentra puțin și pe domeniul inteligenței artificiale. Nu vom construi roboței cu aspect de ursuleți de pluș, dar vom încerca să arătăm importanța teoriei probabilităților și a statisticii (sperăm că v-a plăcut Zarul fermecat).

Vă mulțumim din nou că sunteți alături de noi și așteptăm în continuare sfaturile și sugestile voastre (puteți include și critici dacă chiar e nevoie).